معرفی هوش مصنوعی استدلال گر گوگل

معرفی هوش مصنوعی استدلال گر گوگل

سرگرمی کامپیوتری: گوگل از نخستین مدل هوش مصنوعی استدلال گر خود موسوم به Gemini 2.0 Flash Thinking رونمایی نمود.


به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، شرکت گوگل امروز یک مدل آزمایشی به نام «Gemini 2.0 Flash Thinking» را منتشر نمود که به صراحت افکار خودرا نشان میدهد تا مشکلات پیچیده را حل کند.
همانطور که از نام آن پیداست، برای سرعت و عملکرد فوق العاده تولید شده است. گوگل می گوید این مدل را طوری آموزش داده است که با صدای بلند فکر کند و بدین سبب به عملکرد استدلال قوی تر منجر می شود.
بنظر می رسد این رونمایی جدید گوگل در واکنش به معرفی مدل جدید شرکت اوپن ای آی موسوم به o1 باشد.
مدل Gemini 2.0 Flash Thinking اکنون در Google AI Studio و Vertex AI دردسترس است. کاربران می توانند پیش از ارائه پاسخ نهایی توسط هوش مصنوعی، نحوه استدلال آنرا بصورت زنده ببینند.
باید دید این مدل در نهایت چگونه برای کاربران نهایی راه اندازی می شود. احیانا این توانایی های استدلال در ادامه راه در مدل اصلی ادغام می شوند.
مدل هوش مصنوعی جدید گوگل می تواند به سوالات پیچیده پاسخ دهد و در عین حال خلاصه ای از افکار خودرا عرضه نماید.
این مدل هنوز در مرحله آزمایشی است و احیانا با مدل استدلال گر o1 شرکت اوپن ای آی رقابت خواهدنمود.
جف دین(Jeff Dean) دانشمند ارشد تیم گوگل دیپ مایند در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اظهار داشت که این مدل آموزش دیده است تا از افکار برای تقویت استدلال خود استفاده نماید و همین طور از سرعتی که همراه با مدل سریعتر Gemini Flash 2.0 ارائه می شود، سود می برد.
نسخه نمایشی به اشتراک گذاشته شده توسط وی نشان میدهد که چگونه Gemini 2.0 Flash Thinking با «فکر کردن» به یک مسئله فیزیک پیش از ارائه راهکار پاسخ می دهد.
این لزوماً مانند نحوه تفکر و استدلال انسان ها نیست، اما به این معنا است که مدل، دستورالعمل ها را به وظایف کوچکتری تقسیم می کند که می تواند نتایج قوی تری داشته باشد.
مثال دیگری که توسط لوگان کیلپاتریک(Logan Kilpatrick) سرپرست محصولات گوگل ارائه شده است، نشان میدهد که این مدل راه خودرا از میان عناصر بصری و متنی پیدا می کند.
کیلپاتریک می گوید: این نخستین قدم در مسافرت استدلالی ماست. می توانید Gemini 2.0 Flash Thinking را در استودیوی هوش مصنوعی گوگل امتحان نمایید.
بتازگی بروزرسانی های قابل توجهی در فضای هوش مصنوعی پدید آمده است. به عنوان مثال گوگل در اوایل ماه جاری مدل ارتقا یافته Gemini 2.0 خودرا معرفی نمود. در همین حال، شرکت اوپن ای آی نسخه کامل مدل استدلال گر o1 خودرا در دسترس مشترکین ChatGPT قرار داد.
مدل جدید گوگل رایگان و دارای محدودیت 32 هزار و 767 توکن است، بدین سبب در مقایسه با سایر مدلهای جمینای(Gemini) تا حدودی محدود است، اما نکته قابل توجه این است که سرعت آن در حل مسائل پیچیده ای که به طور معمول مدلهای هوش مصنوعی را به دردسر می اندازد، چشم گیر است.
پیش نمایش های اولیه شامل حل معماها و مسائل مختلف است که نیاز به تفکر پیچیده دارند. البته کامل نیست و در بعضی از نمونه ها دیده می شود که هنوز هم می تواند اشتباه کند و جنبه های کلیدی تعدادی از مسائل را نادیده بگیرد.
با اینحال با توجه به این که بالاتر از چند ساعت از عمر این نسخه نمی گذرد، نمایشی چشم گیر از معماری هوش مصنوعی گوگل دیپ مایند را شاهد می باشیم.
یکی از تفاوت های کلیدی این مدل با مدل جدید اوپن ای آی این واقعیت است که Gemini 2.0 Flash Thinking استدلال خودرا نمایش می دهد، در صورتیکه مدل o1 بسیار خجالتی تر است و افکار خودرا پنهان می کند. این یک تمایز مهم برای کسانی است که می خواهند دنبال کنند تا اطمینان حاصل کنند که هیچ اشتباهی در زنجیره های فکری بسیار طولانی هوش مصنوعی اتفاق نمی افتد.
تفاوت اصلی دیگر بین مدل استدلال گر جدید گوگل و اوپن ای آی این است که استودیوی هوش مصنوعی گوگل(Google AI Studio) به شما امکان می دهد تنظیمات ایمنی را جهت بررسی پاسخ های مختلف تنظیم کنید. بدین سبب بعنوان مثال می توانید محتوای آزار و اذیت، نفرت، خطرناک و صریح را تغییر دهید و ببینید که چگونه این تغییرات بر توانایی های استدلال مدل تأثیر می گذارند.
هنوز برای اظهار نظر قطعی در مورد این مدل جدید خیلی زود است. با این وجود، نخستین نشانه ها حاکی از آنست که گوگل یک دفعه دیگر قدرتمند پا به عرصه گذاشته است و به خوبی از حیثیت فناوری و توانایی های هوش مصنوعی خود دفاع کرده است.




منبع:

1403/10/03
10:36:12
0.0 / 5
38
تگهای خبر: آموزش , شركت , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری