نشست مجازی هوش مصنوعی و جامعه انسانی در دانشگاه مازندران برگزار شد

نشست مجازی هوش مصنوعی و جامعه انسانی در دانشگاه مازندران برگزار شد

به گزارش سرگرمی کامپیوتری، مازندران نشست تخصصی «هوش مصنوعی و جامعه انسانی» از جانب انجمن علمی هوش مصنوعی و جوامع بشری دانشگاه مازندران و با همکاری جهاددانشگاهی استان، با مشارکت ۲۸۰ نفر از دانشگاه ها و مؤسسات علمی سراسر کشور به شکل مجازی برگزار گردید.



دبیر علمی و عضو هیأت علمی گروه مهندسی کامپیوتردانشگاه مازندران دوشنبه، ۳ دیماه در برگزاری این نشست تخصصی اظهار نمود: امروزه هوش مصنوعی یک مفهوم صرفا دانشگاهی و تحقیقاتی نیست، بلکه به مجموعه تکنولوژی هایی اشاره می کند که در جنبه های مختلف زندگی انسان ها نقش های مهم و تعیین کننده بازی می کند و به سختی میتوان جنبه هایی از زندگی انسان امروز را یافت که هوش مصنوعی به آن راه پیدا نکرده باشد.

همایون افرابندپی، با اشاره به اینکه بانکداری، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل، آموزش، سرگرمی و حتی فنون جنگ تنها بخشی از جنبه های زندگی انسان است، امروز با بهره برداری از هوش مصنوعی گرفتار دگرگونی گسترده شده اند، اضافه کرد: نکته قابل توجه این که این دگرگونی ها مختص یک فرهنگ و یا جغرافیای خاص نبوده بلکه تقریبا تمامی انسان های کره زمین با فرهنگ های مختلف و در جغرافیای مختلف از این فنآوری تأثرپذیر می شوند.

وی خاطرنشان کرد: دراین میان تعداد کمی از کشورها بعنوان تولیدکنندگان تکنولوژی های هوش مصنوعی شناخته شده و تعداد بسیار زیادی از کشورهای جهان هم مصرف کنندگان این تکنولوژی ها هستند و ایران هم باآنکه پیشرفت های گسترده ای در کاربردهای نظامی و برخی کاربردهای صنعتی هوش مصنوعی، داشته همچنان بعنوان تولیدکننده این تکنولوژی شناخته نمی شود.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه ناگفته پیداست هوش مصنوعی وارداتی، اثرات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی وسیعی در کشورمان ایران بعنوان یک کشور مصرف کننده ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: سؤال مهم اینست که آیا ما باید از اثرات منفی این تکنولوژی بترسیم و از تمام گیر شدن آن در کشور جلوگیری نماییم و یا با درنظر گرفتن اثرات مثبت آن، این تکنولوژی را با آغوش باز و بدون محدودیت پذیرا باشیم.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: به نظر می آید پاسخگویی به این سوال نیازمند بحث و بررسی دقیق جنبه های مختلف هوش مصنوعی و اثرات آن توسط متخصصان حوزه های مختلف است تا به این صورت بتوان راهکارهای مناسب جهت به حداقل رساندن اثرات منفی این تکنولوژی را شناسایی کرد. این مورد در کشورهای مختلف جهان شامل پیشرفته درحال پیشرفت و یا جهان سوم درحال پیگیری است

افرابندپی افزود: سال هاست که متخصصان علوم کامپیوتر به همراه متخصصان آموزش و هم روانشناسان درحال بررسی اثرات استفاده از تکنولوژی های دیجیتال و هوش مصنوعی توسط دانش آموزان مدارس هستند. چندی قبل وزیر آموزش و پرورش سوئد با مطالعات انجام شده در این عرصه به پشتیبانی از قانونی پرداخت که استفاده از تکنولوژی های دیجیتال و بررسی هوش مصنوعی را در مدارس محدود می کند.

عضو هیأت علمی گروه جامدات دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز، در رابطه با «جمهوری عددی»، (آنچه از حکمرانی گونه بشر به ماشین سپرده می شود)، اظهار داشت: با رد نظریه هیأت بطلمیوسی و پیشنهاد نظریه داروین، حال نوبت به خروج داوطلبانه گونه بشر از مرکزیت گزینش حاکمان است. به عبارتی تاکنون به دور از آن که چه روشی برای انتخاب حاکمان درنظر گرفته می شده، چه ریش سفیدسالاری، قدرت سالاری، دودمان سالاری، اندیشه سالاری، گروهک سالاری چه مردم سالاری، آن چه بعنوان انتخاب کننده دیوان سالاران یا همان بازوهای اجرایی تمدن به کار گرفته می شده، یک انسان یا دسته ای از انسان ها بوده اند.

آرمان مردانی خاطرنشان کرد: از آنجاییکه بشر گونه ای متشکل از چهار نیروی متوازن درونی تصمیم ساز، شامل منطق، تخیل، تقلید و غریزه است، نمی توان تضمین نمود که نفرات انتخاب کننده و ردکننده دیوان سالاران، منطق خویش را فدای تقلید، تخیل و غریزه نکنند. در نتیجه نیازمند آن هستیم تا ابزارهای بشری را ترکیب و به ابزاری جهت تشخیص فرد شایسته دست پیدا نماییم. به این منظور گونه انسان باید نوع رای گیری خویش را تغییر دهد.

مردانی با اشاره به اینکه ابزار، هر آنچه از تخیل و دست ساخت است، برای هدفی است. حکومت هم یک ابزار بشری برای برآوردن نیازهای گونه انسان در زندگی بهتر جمعی است، اظهار نمود: ابن خلدون هدف این ابزار بشری را عدالت می داند، روسو آنرا مجموعه قراردادهای اجتماعی، و کنفوسیوس آنرا سلسله مراتبی از منصفانه می داند.

مهران رضائی، دبیر کارگروه استانی هوش مصنوعی و مطالعات میان رشته ای جهاددانشگاهی مازندران هم در ادامه در رابطه با مساله حقیقت، هوش مصنوعی و رسالت فلاسفه، دوران حکومت هوش مصنوعی و ضرورت احیای رسالت تاریخی فلاسفه در صیانت از حقیقت مطالبی عرضه کرد.

وی ادامه داد: ظهور هوش مصنوعی با تحولات و نتایج مثبت و منفی فراوان، که به مرور زمان، این موارد توسعه و گسترش زیادی خواهد داشت. یکی از مهم ترین تبعات گسترش هوش مصنوعی، افزایش تعداد اخبار جعلی خواهد بود که توسط افراد و مجموعه های مختلف شامل اهل سیاست، اقتصاد، فرهنگ و... رقم خواهد خورد.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه مازندران اظهار نمود: هوش مصنوعی با امکانات فراوان و ویژه ای که در اختیار این مجموعه ها قرار می دهد، زمینه را برای ترویج اخبار جعلی که در سطح بالایی از انسجام و سازگاری با یکدیگر هستند را فراهم می کند؛ به سبب همین انسجام در تولید اخبار فیک و جعلی، میزان باورپذیری عمومی و تاثیر مردم از آن زیاد خواهد بود و حقیقت را هدف خواهد گرفت. اینجاست که ضروریست فلاسفه در استمرار رسالت تاریخی خود، در رابطه با صیانت از حقیقت، دارای حساسیت شده و وارد میدان شوند.

مهدی نبوی نیک، عضو هیأت علمی گروه بیومکانیک و رفتار حرکتی و روان شناسی ورزشی دانشگاه مازندران هم با عنوان «بررسی تطبیقی عملکرد مغز انسان و هوش مصنوعی» به سخنرانی پرداخت.

وی در این سخنرانی به بررسی تطبیقی و مقایسه ای مغز انسان و هوش مصنوعی پرداخت و اضافه کرد: این سؤال همیشه در ذهن انسان های قرن ۲۱ بوده که آیا انسان باهوش تر است یا ماشین، به شکل تاریخی هویداست که نظریه ماشین گرایی در قرن ۱۸ به تداوم و تقویت این ابهام کمک کرده است. تلاش این کارگاه پاسخ به این سوال است که چه تفاوت هایی میان هوش مصنوعی بعنوان ابزار هوشمند مبتنی بر ماشین و انسان بعنوان یگانه مخلوق خداوند در هستی که بار گران امانت هستی و بندگی خداوند را به دوش می کشد در چه حدودی و کیفیتی است.

نبوی نیک ضمن اشاره به تعاریف هوش مصنوعی به بررسی پیشینه هوش مصنوعی و معرفی اجمالی مغز انسان پرداخت. در این بخش، مطالب یافته های تحقیقات در مورد متغیرهای کلیدی شناختی در مغز انسان و به صورت تطبیقی در هوش مصنوعی عرضه شد نورون ها بعنوان ساختار بنیادی مغز انسان و پرسپترون ها بعنوان اجزای بنیادی هوش مصنوعی مقایسه ای اجمالی انجام شد سپس بعنوان بخش اصلی سخنرانی از چند منظر مقایسه ای میان هوش مصنوعی و مغز انسان انجام شد و در پایان، بحث نتیجه گیری بر اساس یافته های عرضه شده در این حوزه عرضه شد.



1403/10/06
13:05:49
0.0 / 5
7
تگهای خبر: آموزش , بازی , تكنولوژی , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری