وزیر ارتباطات خبر داد

ماهواره پارس 1 تكمیل شد

ماهواره پارس 1 تكمیل شد

سرگرمی كامپیوتری: بگفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات كار آزمایش های نهایی برای تحویل ماهواره «پارس 1» كه پیشرفته ترین ماهواره تولید داخل است، به سرانجام رسیده و این ماهواره هفته آینده برای طی مراحل بعدی تحویل سازمان فضایی خواهد شد.


به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، مراسم معرفی دستاوردهای بومی سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا شد. محمدجواد آذری جهرمی در این مراسم با اعلان اینکه یکی از محورهای اصلی هسته اقتصاد دیجیتال در صنعت آی سی تی در هر کشور، محور تولید داخل است، اظهار داشت: اگر ما می گوییم سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولد ناخالص داخلی به ۶.۵ درصد رسیده، قسمتی از این سهم مربوط به تولیدات آی سی تی است.
وی افزود: در ابتدای انقلاب و همزمان با رشد ارتباطات و فناوری اطلاعات، در کشور صنعت مخابرات رشد خوبی داشته است. سوئیچ سازی در ایران همزمان با کشورهای پیشرفته ای مانند کره جنوبی و چین توسعه داشته، اما متاسفانه به لحاظ استفاده از این فنآوری ها، هدایت خوبی در عرصه بهره برداری به جهت اینکه این چرخه به رشد خودش ادامه دهد وجود نداشته، مدل اقتصادی برای رقابت وجود نداشته و شرکت ها در رقابت برای تولید، یکدیگر را حذف کردند، دامپینگ و پایین آوردن قیمت و ارائه خدمات بعد از فروش مطلوب تر توسط وندورهای خارجی هم سبب شده داخلی ها بعد از مدتی از میدان بیرون بروند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور با اشاره به تکمیل ماهواره پارس ۱ بیان کرد: بر اساس گزارش های آقای دکتر حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی، کار آزمایش های نهایی برای تحویل ماهواره «پارس 1» که پیشرفته ترین ماهواره تولید داخل است، به سرانجام رسیده و این ماهواره هفته آینده برای طی مراحل بعدی تحویل سازمان فضایی خواهد شد. می خواهم همه تمرکزشان را بگذارند برای تکمیل ماهواره «ناهید 2» که آن هم ماهواره مخابراتی مهمی است و امیدوارم همین مسیر پیشرفت در عرصه فناوری اطلاعات با جدیت ادامه پیدا می کند تا به سرانجام نهایی برسد.

دانش فنی لازم را برای تولید داخل داریم
وی با اعلان اینکه ما دانش فنی لازم را به جهت اینکه به مسیر حرکتی تولید برویم، داریم، اضافه کرد: وقتی صحبت از تولید می شود، ذهنیت عده ای این است که همه چیز باید در داخل تولید شود. درحالی که ساخت قطعات، نیمه هادی ها و محصولات دیگر، صنایع حائز اهمیت و مهمی هستند که ما در این حوزه ها استفاده کننده از کشورهایی هستیم که تولیدکننده این قطعاتند. اما برنامه ریزی نرم افزاری و مدل خلاقیتی که برای مدل نهایی به کار می رود، حائز اهمیت می باشد و ما دانشش را در داخل داریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تاثیرات تولید داخل در کشور بیان کرد: اثر اول تولید داخل، کاهش قیمت تمام شده است. اگر بنا باشد قیمت تولید داخلی نسبت به نمونه خارجی مطلوب و قابل رقابت نباشد، موثر نیست و نمی تواند با اهداف تولید داخل برابری کند. قیمت تولید به تیراژ بستگی دارد، نمونه های خارجی چون بازار بین المللی را از آن خود می کنند، قیمت تمام شده نمونه های تک محصولشان پایین تر از قیمت محصولات ماست. اما در تولید بین المللی و خارجی، هزینه هایی مانند حمل و نقل، گمرک و هزینه های جانبی تعدیلات نرخ ارز را داریم که در نمونه های داخلی نداریم و اینها باید موازنه ای ایجاد کند که قیمت تمام شده نمونه تولید داخل ارزان تر از نمونه خارجی باشد.

آذری جهرمی با اشاره به موضوع خدمات بعد از فروش در حوزه تولید بیان کرد: مساله ای که در استفاده از تولید داخل توسط کارشناسان فنی مطرح می شود این است که محصولات باید بتوانند ۱۵ سال کار کنند. آیا تضمینی هست که شرکت تولیدکننده داخلی، تا سه سال دیگر وجود داشته باشد که بخواهند خدمات بعد از فروش و پشتیبانی بدهد؟ چون بارها پیش آمده که شرکتی به وجود آمده و محصولی ساخته و به اندازه بازار اولیه محصولش را فروخته و چون صرفه اقتصادی نداشته، تعطیل شده است.

کشش بازار داخلی در تولید یک محصول، محدود است
وی افزود: دلیلش این است که کشش بازار داخلی ما حدی دارد و هزینه های تحقیق و توسعه اولیه و هزینه های نگاهداشت بالاست. بازار همیشه کشش خرید یک محصول را ندارد، بدین سبب شرکت یک محصول را تولید می کند و می فروشد و سودش را می گیرد و زمانی که بازار اشباع شده و دیگر نمی تواند محصول را عرضه کند، شرکت را تعطیل می کند. راهکار این مساله در صنایع داخلی در ادغام شرکت های مختلف تولیدکننده است که بجای تولید تک محصولی، خطوط تولید چندمحصولی داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه بلوغ صنعت تولید ما در این است که شرکت ها به سمت ادغام بروند، اضافه کرد: شرکت ها باید ظرفیت های تولیدی خودرا کنار یکدیگر بگذارند و بتوانند اقتصاد خودرا تداوم دهند. زمانی که به تجهیزات لایه دسترسی، لایه انتقال و بازار ترمینال نیاز است، این محصولات را عرضه کنند و سود یک بخش را در بخش دیگر هزینه کنند. این کار اجتناب ناپذیر است و اگر بخواهیم دغدغه های مصرف کنندگان کالای داخلی را برطرف نماییم، باید این بلوغ را در صنعت تولیدی ایجاد نماییم.

آذری جهرمی با اعلان اینکه در داخل کشور هم ظرفیت تولید و هم بازار مصرف داریم، اظهار نمود: اینکه تولید داخل به نتیجه نمی رسد، به سبب دغدغه های موجود است. دغدغه اول تداوم فعالیت شرکت ها به دلیلهای اقتصادیست و راهکار رفع این دغدغه، اتصال این شرکت ها با همدیگر است. راهکار دوم پویایی تکنولوژی است. به روز نگه داشتن پروسه تحقیق و توسعه در شرکت های تولیدکننده حائر اهمیت است. وقتی محصولی تولید می شود، از ظرفیت حمایتی استفاده شده و واردات آن کالا ممنوع می شود، تولیدکننده که می بیند مجموعه ای با فشار دولت، مجبور به خرید محصولاتش شده، چون یک دفعه هزینه تحقیق و توسعه را داده، دیگر هزینه ای نمی کند.

خدمات داخلی باید در سطح بین المللی عرضه شود
وی افزود: راهکار این مساله رفتن به سطح بازار بین المللی است. تولید داخل ما نباید بسنده به بازار داخل باشد و تا زمانی که اینطور فکر نماییم، نمی توانیم پیشرفت نماییم. وقتی در عرصه بازارهای بین المللی حضور پیدا نماییم، ملزم به رقابت خواهیم بود. اگر ما خدماتمان را در کلاس بین المللی ارئه نماییم، این بازار هم برقرار است. بدین سبب تداوم تحقیق و توسعه و به روزرسانی مساله ای است که می تواند حیات تولید داخل را تضمین کند و پیش ببرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مساله پشتیبانی محصولات داخلی بعنوان چالش سوم، بیان کرد: هنگام خرید از شرکت های خارجی، آنها همیشه در ارائه خدمات بعد از فروش می گویند که حق با مشتری است، اما هنگام خرید از شرکت های داخلی، خدمات بعد از فروش کیفیت مورد انتظار وجود ندارد. راهکار این مساله، ارتقای فرهنگ سازمانی به کارمندان است. ما باید توجه ویژه به خدمات بعد از فروش داشته باشیم.

آذری جهرمی اشاره کرد: این چالش فقط مختص تولیدکنندگان نیست، به ارائه کنندگان خدمات اپراتورها هم مربوط است، همچون شرکت مخابرات در ارائه خدماتش در بخش ۲۰۲۰ و یا اپراتورهای همراه که خدماتی با کیفیت متفاوت دارند. یکی از دلیلهای ماندگاری مشتریان در خدمات ارتباطی، کیفیت خدمات بعد از فروش است که نیاز به ارتقا فرهنگ و آموزش دارد به جهت اینکه این اعتقاد جا بیفتد که حق با مشتری است. اگر ما بتوانیم در این سه محور اقدام نماییم، می توانیم تداوم رشد اقتصادی بخش صنعتی در حوزه خودرا پیش ببریم.
بررسی نیازمندی ها و توانمندی های تولید داخل
وی با اعلان اینکه برنامه ما برای پشتیبانی از تولید داخل در همکاری با سندیکای صنعت مخابرات و انجمن تولیدکنندگان، پیگیری پیوست فناوری بود، اظهار داشت: این کار ذیل برنامه اقتصاد مقاومتی به ما ابلاغ گردیده بود. ما در ساختار این برنامه استخراج کردیم برای ۱۵ سال آینده، چه نیازمندی هایی در حوزه داخل داریم، چه توانمندی هایی برای تولید داخل داریم، اولویت های تولید داخلی را بررسی کردیم به جهت اینکه در این عرصه پیگیری شود و تولید سالانه تجهیزات را در نظر گرفتیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: هم اکنون در توسعه شبکه ثابت، ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیازمان را می توانیم در کشور تولید نماییم. در ظرفیت تولید فیبر نوری، کافوهای نوری، تجهیزات شبکه، مودم های دسترسی و بطور کلی ۷۰ درصد از اجزای شبکه ثابت به لحاظ اقتصادی، توان تولید داخل دارد. ما در سال های پیش رو باید یک جهش بزرگ در شبکه ثابت داشته باشیم، چون توان تولیدی ما به مصرف بازار رسیده است.

آذری جهرمی با اعلان اینکه برای حمایت، واردات این حوزه را کنترل کردیم، اضافه کرد: درنتیجه این کار به جایی رسیدیم که امروز بازار تولیدی ما می تواند نیاز بازار مصرفی را تامین کند. ما بازار رقابتی فراهم کردیم و لازمه رشد آن این است که شرکت ها رقابت سالم داشته باشند. رقابت منفی را کنار بگذارید، چون هر شرکتی که در فروش تجهیزات بتواند بازار داشته باشد، برد کرده است.

وی با اشاره به مشکلات نوسان نرخ ارز بیان کرد: به سبب تحریم ها، فشار حداکثری به کشور ما وارد شده است. نمی توان به مردم گفت در این شرایط مودم، گوشی و تبلت نخرید و ما هم نمی توانیم کاری نماییم، همین حالا جهت استفاده از آموزش آنلاین، کاربران به گوشی و مودم نیاز دارند. در شرایطی که یک مودم قبلا ۳۰۰ هزار تومان بوده، حالا دو میلیون تومان شده، چاره این این است که این محصولات را در داخل تولید و عرضه نماییم به جهت اینکه نیاز مردم تامین گردد. باید با تولید داخل وفور کالا فراهم گردد.

امکان فروش قسطی گوشیهای داخلی توسط اپراتورها
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه برای تامین نیاز مردم، کالاها باید با قیمت مناسب تر به بازار عرضه شوند، اضافه کرد: در این شرایط، یکی از نیازهای مردم، فراهم کردم مودم و تجهیزات دسترسی است. هم اکنون چهار شرکت در عرصه تولید مودم و سه شرکت در عرصه تولید گوشی فعالیت می نمایند. شرکت صاایران در هماهنگی با وزارت دفاع، به حوزه تولید گوشی وارد شده و نخستین پارت گوشی تولیدی را تحویل ایرانسل داده که به بازار عرضه نماید.

آذری جهرمی با اشاره به فراهم کردن امکان باندلینگ گوشی و اپراتورهای موبایل اظهار نمود: دستور اعطای اعتبار ۵۰۰ میلیاردی به اپراتورها بعنوان وام در دستور کار معاونت فناوری نوآوری قرار گرفته است تا اپراتورها بتوانند گوشیها را به صورت اقساطی به مردم عرضه کنند به جهت اینکه زنجیره تولید تکمیل شود. این کار در اپراتورهای همراه اول و رایتل هم انجام شده است، اما زمانی نتیجه اش شیرین خواهد بود که سرانجام این اقدامات را در دست مردم ببینیم و محصولات داخل از گوشی و مودم و تبلت، در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با تاکید بر رفع مشکلات تولید داخل اشاره کرد: بارها درباره گوشی ایرانی صحبت کرده ایم و به من درباره خطوط تولید آن گزارش می دهند اما محصول آنها باید سریع تر دست مردم برسد. هم ما محدودیت های تولید از فراهم کردن قطعات، تامین منابع ارزی و مشکلات دیگر را رفع می نماییم، برای اینکه ایجاد وفور در بازار و کنترل قیمت ها و تولید تجهیزاتی که بتواند نیاز قشر ضعیف جامعه را برطرف کند، تکلیف وزارت ارتباطات است که باید در این شرایط سخت اقتصادی صورت گیرد.

-لزوم فراهم کردن تولید، استقلال و امنیت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه در سند شبکه ملی اطلاعات، مسئله تولید داخل با سه دیدگاه مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: یک دیدگاه هدف اقتصادیست که باید ۱۰ درصد سهم تولید ناخالص کشور را به حوزه اقتصاد دیجیتال اختصاص دهیم. تولیدکنندگان محصولات در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک ستون تولید داخلی هستند. یک دیدگاه دیگر سند شبکه ملی اطلاعات از منظر استقلال است. ما تحت تحریم های ظالمانه ای قرار داریم و بعضی از تولیدکنندگان خارجی پس از فشارهای یک جانبه آمریکا بازار ایران را ترک کردند، اما چون از قبل نسبت به این حوزه برنامه ریزی شده بود گرفتار مشکل نشدیم.

آذری جهرمی افزود: دیدگاه سوم در حوزه شبکه ملی اطلاعات، امنیت است. ما هر روز شاهد جنگ تکنولوژی میان سیاستمداران و سوءاستفاده هایی دراین زمینه هستیم و به صورت علنی درباره این موارد صحبت می شود. بدین سبب در حوزه امنیت بخشی در فضای تبادل کشور هم سند شبکه ملی تکلیف قرار داده است. ما موضوع تولید داخل را هم از بعد اقتصاد مقاومتی، هم از بعد اسناد بالادستی و سند کلان شبکه ملی اطلاعات و هم از دید اقتصادی مردم مورد توجه قرار داده ایم.

ایشان سپس درباره کیفیت ارتباطات اپراتور همراه اول اظهار نمود: من قبلاً از کیفیت پایین ارتباطات همراه اول در البرز و تهران گلایه کرده بودم، امروز باتوجه به برطرف شدن مشکل از عوامل تشکر می کنم. دیشب مشکل شبکه تهران و البرز برطرف شد و شبکه همراه اول به کیفیت قبل بازگشت و به من قول دادند که اتفاقات بهتری در شبکه رخ خواهد داد تا عرضه خدمات به مردم مطلوب تر شود.





منبع:

1399/06/24
14:04:32
5.0 / 5
1726
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , اپراتور , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری