تصفیه پساب رنگی با استفاده از نانو ذراتی از انار

تصفیه پساب رنگی با استفاده از نانو ذراتی از انار

سرگرمی كامپیوتری: تهران- پژوهشگران دانشگاه كاشان موفق به سنتز نانوذراتی از آب انار شدند كه می توان آن ها را جهت تصفیه فوتوكاتالیتی پساب صنایع، مورد استفاده قرار داد.


به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، امروزه بحران آب یكی از بزرگ ترین بحران های دهه های اخیر كشورهای مختلف همچون ایران به حساب می آید. از جانب دیگر مشكلات زیست محیطی ناشی از ورود پساب های سمی صنایع، همه جوامع را با معضلات جدی مواجه كرده است. ازاین رو پرداختن به این مسائل و یافتن راهكارهای آسان و ارزان جهت مقابله با كمبود آب و مشكلات زیست محیطی، به یكی از اصلی ترین اولویت های محققان و دانشمندان در حوزه های مختلف علمی تبدیل گشته است.
دكتر سحر زینت لو عجب شیر پژوهشگر دانشگاه كاشان با اشاره به فناوری فتوكاتالیتیك جهت حذف آلاینده های آبی، تولید نانوذرات فتوكاتالیست را یكی از منابع مهم آلودگی های زیست محیطی خواند و اضافه كرد: یكی از راهكارهای در حال پیشرفت برای حذف آلاینده های آبی، استفاده از نانوذرات فتوكاتالیستی است كه بر پایه مواد نیمه رسانایی است. از سوی دیگر فرایند تولید نانوذرات می تواند خود موجبات آلودگی های زیست محیطی و همچون آب را فراهم آورد. ازاین رو در این طرح ما از یك ماده اولیه طبیعی برای تولید نانوذرات فتوكاتالیست بهره برده ایم.
وی ادامه داد: استفاده از آب انار بعنوان سوخت اولیه فرایند تولید نانوذرات سبب شده هزینه فرایند كاهش چشم گیری داشته باشد و نگرانی های زیست محیطی ناشی از فرایند تولید نانوذرات را هم برطرف كند. در این فرایند استفاده از تجهیزات گران قیمت حذف شده و سرعت فرایند هم بالاست. ضمن اینكه نانوذرات تولید شده از كارایی كاتالیستی بالایی هم برخوردار می باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه بناب اضافه كرد: در طرح حاضر فتوكاتالیست نانوساختار Dy2Ce2O7 با یك روش آسان و ارزان و منطبق بر اصول شیمی سبز سنتز شده است. از آب انار بعنوان یك عامل فعال سطحی و بعنوان یك جایگزین مناسب برای عوامل فعال سطحی تجاری آنیونی، كاتیونی و یا پلیمری استفاده شده است. همین امر سبب شده تا نانوذرات فتوكاتالیستی تولید شده نانوذراتی بسیار ریز، یكنواخت و با سطح ویژه بسیار بالا باشند.
به گفته این محقق، نانوذرات فتوكاتالیستی بعد از سنتز در دمای 450 درجه و در مدت 4 ساعت، تحت آزمون های میكروسكوپی و مشخصه یابی قرار گرفته و در نهایت كارایی فتوكاتالیستی آن ها سنجیده شده است. نتایج به دست آمده از كارایی 92/8 درصدی نانوذرات سنتز شده در حذف آلاینده های رنگی از آب حكایت دارد.
دكتر سحر زینت لو عجب شیر- محقق پسادكترای دانشگاه كاشان و عضو هیات علمی دانشگاه بناب، دكتر مسعود صلواتی نیاسری-عضو هیات علمی دانشگاه كاشان و زهرا صالحی- دانش آموخته مقطع كارشناسی ارشد این دانشگاه در این طرح همكاری داشته اند.. نتایج این كار در مجله Ceramics International با ضریب تأثیر 2.986 (جلد 44، سال 2018، صفحات 3873 تا 3883) انتشار یافته است.
علمی**1023**1440


1397/03/06
13:13:59
5.0 / 5
3765
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لینک دوستان سرگرمی كامپیوتری
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری