راه اندازی خبر خوش معاون علمی رییس جمهور:

زیرساخت محاسباتی قوی برای هوش مصنوعی در کشور

زیرساخت محاسباتی قوی برای هوش مصنوعی در کشور

به گزارش سرگرمی کامپیوتری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور از ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: معاونت علمی در سال 1403 بخش قابل توجهی از منابع خودرا به خرید واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) مختص کرده است.


به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، حسین افشین، معاون علمی رییس جمهور در نشست با اعضاء کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی درباب تعیین اولویت های کمیته دانش بنیان مجلس با هدف تحقق شعار سال ۱۴۰۴ که از طرف مقام معظم رهبری «سرمایه گذاری در تولید» تعیین شده است، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانی نوروزی خود فرمودند، اگر شرکتی بخواهد در راه سرمایه گذاری، تولید و اثربخشی گام بردارد، راهی جز دانش بنیان شدن ندارد و ما نیز در معاونت علمی، این مهم را سرلوحه کار خود قرار داده ایم.
وی با تأکید بر اولویت بخشی به شرکت های دانش بنیان در راه سرمایه گذاری، اضافه کرد: تمام توان و انرژی خودرا برای خدمت به کشور در این راه به کار خواهیم گرفت و از قبل نیز اقداماتی را آغاز نموده ایم. تبدیل دفتر تامین مالی معاونت علمی به مرکز، گواهی بر این مدعاست.

افزایش سرمایه گذاری با انتشار اوراق توسعه فناوری

معاون علمی در ادامه، از برنامه های معاونت علمی برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان آگاهی داد و اظهار داشت: در اسفندماه ۱۴۰۳، کارگروهی با حضور شرکت های دانش بنیان تشکیل شد و سه مدل تامین مالی جدید برای شرکت های دانش بنیان ایجاد کردیم. همچنین، با همکاری بانک ملت، اوراق توسعه فناوری به ارزش ۲۰همت (هزار میلیارد تومان) منتشر خواهیم کرد که این مبلغ، گام کوچکی در راستای توسعه این حوزه است.

تمرکز بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴

افشین با اشاره به نامگذاری سال ۲۰۲۵ در دنیا تحت عنوان سال فوتونیک، از تمرکز معاونت علمی بر حوزه های کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی امسال آگاهی داد و اظهار داشت: در همین جهت، بازدید از مراکز فعال در عرصه کوانتوم انجام شده و حمایت جدی از این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به جلسه شورای راهبری کوانتوم که با حضور رییس جمهور و دستگاه های ذی ربط، برگزار شده بود، بیان کرد: معاونت علمی موظف شده است تا پایان خرداد ۱۴۰۴، برنامه جامع کوانتوم کشور را عرضه نماید و هم اکنون، مشغول شناسایی توانمندی های کشور در عرصه های مختلف کوانتومی همچون حسگرها، محاسبات کوانتومی و ارتباطات هستیم.

تصویب بخشنامه های برنامه هفتم توسعه

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین، با اشاره به کوشش های این معاونت در امتداد اجرای برنامه هفتم توسعه، گفت: معاونت علمی، از معدود دستگاه هایی است که تمام بخشنامه های مربوط به قانون برنامه هفتم را تدوین و در کمیسیون های تخصصی و صحن علنی مجلس به تصویب رسانده است.

نگرانی از کاهش بودجه و تاثیر آن بر زیست بوم علم و فناوری

معاون علمی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به افزایش چشم گیر تعداد شرکت های دانش بنیان از هزار به ۱۰ هزار، از عدم تناسب رشد بودجه معاونت با این افزایش انتقاد نمود و اظهار داشت: متاسفانه بودجه معاونت متناسب با این افزایش رشد نکرده و به یک دهم منابع مورد نیاز رسیده است که این موضوع، چالش هایی را برای زیست بوم علم و فناوری به وجود خواهد آورد. وی ادامه داد: در سال قبل تنها تعهدات ما در عرصه پزشکی، ۵ همت بوده و در عمل بودجه ای برای برنامه های جدید در سال آینده نداریم امیدواریم با حمایت مجلس محترم این مشکل برطرف شود.

ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای هوش مصنوعی

افشین در ادامه از خرید قابل توجه زیرساخت لازم واحد پردازش گرافیکی (GPU) آگاهی داد و اظهار داشت: امروز می توانیم ادعا نماییم زیرساخت محاسباتی بسیار خوبی برای کشور داریم. معاونت علمی بخش قابل توجهی از منابع خودرا به خرید GPU مختص کرده است. وی از راه اندازی سکوی هوش مصنوعی با همکاری یکی از دانشگاه ها آگاهی داد و اظهار داشت: هم اکنون ۱۲ دانشگاه و نزدیک به ۲۰ شرکت دانش بنیان به این سکو پیوسته اند.

تلاش برای تقویت نیروی انسانی در عرصه کوانتوم

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، معاون علمی در آخر با اشاره به ضعف کشور در حوزه نیروی انسانی متخصص در عرصه کوانتوم، از کوشش برای تقویت این حوزه آگاهی داد و اظهار داشت: درحال شناسایی و پشتیبانی از اساتید و دانشگاه های دارای ظرفیت دراین خصوص هستیم و امیدواریم بتوانیم مسئولیتی را که دولت، مجلس و مردم بر عهده ما گذاشته اند، به خوبی انجام دهیم.



منبع:

1404/01/22
13:27:19
0.0 / 5
8
تگهای خبر: آموزش , سرمایه گذاری , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری
پی سی فان، دنیای سرگرمی و اطلاعات کامپیوتر در دستان شما، آخرین اخبار دنیای فناوری و بازی‌ها