تحقیقات جدید متخصصان داخلی صنعت آب و برق در زمینه هوش مصنوعی نتیجه داد؛

دستیابی به فناوری تشخیص عیوب توربین گازی بوسیله هوش مصنوعی

دستیابی به فناوری تشخیص عیوب توربین گازی بوسیله هوش مصنوعی

سرگرمی کامپیوتری: پژوهشگران پژوهشگاه نیرو موفق شدند با اجرای یک پروژه ویژه، عیوب توربین گازی نیروگاه را بوسیله هوش مصنوعی تشخیص دهند.


به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، "مهدی اکرمی نیا" عضو هیئت علمی گروه پژوهشی تجهیزات دوار مکانیکی پژوهشگاه نیرو با اعلان اینکه در این پروژه بررسی بکارگیری این فناوری در توربین گاز نیروگاه های حرارتی بمنظور بازرسی و تشخیص عیوب خودکار پیگیری می شود، اظهار داشت: باتوجه به هزینه کرد سالانه ۱۰۰ همت برای نگهداشت و تعمیرات نیروگاهی، اگر استفاده از هوش مصنوعی در عرصه های نگهداشت و تعمیرات نیروگاه های حرارتی منجر به صرفه جویی حداقل ۱۰ درصد این هزینه ها شود، می تواند سود سرشاری را به حوزه تولید صنعت برق بازگرداند؛ گو اینکه این امر اکنون در شرکت های پیشرو تولید صنعت برق بین المللی در حال انجام می باشد.
وی ادامه داد: این پروژه بمنظور امکان سنجی و بررسی توانایی هوش مصنوعی در عرصه تولید برق، به عنوان اولین پروژه هوش مصنوعی بخش تولید در دستور کار پژوهشگاه نیرو قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی گروه پژوهشی تجهیزات دوار مکانیکی پژوهشگاه نیرو اظهار داشت: این پروژه در ۲ فاز؛ مرحله اول استخراج داده های مورد نیاز در توربین گاز و مرحله دوم آشکارسازی عیوب به کمک هوش مصنوعی و مقایسه با روش متداول در حال انجام می باشد.
مدیر پروژه آینده پژوهی کاربرد هوش مصنوعی در توربین گاز اظهار داشت: خوشبختانه، مرحله اول پروژه برای توربین گاز مورد نظر با موفقیت به انتها رسیده است که این امر می تواند چراغ راهی برای توسعه داده های مناسب بمنظور بکارگیری در هوش مصنوعی در سایر تجهیزات تولید برق مانند مدلهای متفاوت توربین های گاز دیگر، توربین های بخار، سیکل ترکیبی، ژنراتورها و ترانسفورماتورهای نیروگاهی، پمپ های نیروگاهی، توربین های بادی و توربین های آبی مورد بهره برداری قرار گیرد.
در مرحله دوم پروژه، از داده های استخراج شده از فاز اول بهره برداری شده و مدلهای هوش مصنوعی توسعه داده شده و با بررسی شرایط کاری توربین گازی، عیوب محتمل آن استخراج می شود.
وی با اعلان اینکه هسته اصلی فاز ۲ پروژه شامل آشکارسازی عیوب بوسیله سیستم های هوش مصنوعی است اظهار داشت: این امر با موفقیت و دقت بسیار بالا انجام شده است که نشاندهنده عملی مزایای بی شمار بکارگیری هوش مصنوعی در صنعت تولید برق است.

اکرمی نیا درباب مزایای کلی این پروژه برای صنعت برق عنوان داشت: از پتانسیل های این پروژه در صورت پیاده سازی در سطح تولید صنعت برق می توان به پایش ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته تجهیزات و دارایی های حساس و راهبردی تولید صنعت برق مانند توربین های گازی و بخاری توسط ماشین خودکار، افزایش بازه های تعمیراتی در تجهیزات و دارایی های حساس و راهبردی تولید صنعت برق و کاهش هزینه های بهره برداری، نگهداری و تعمیرات اشاره نمود.

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، همین طور شناسایی ریشه های خرابی، تشخیص علایم یک مشکل و عیب درحال رشد و انعکاس به بهره بردار در مراحل اولیه، آگاهی از وضعیت سلامت اجزا تجهیزات و دارایی های حساس و راهبردی تولید صنعت برق در هر لحظه و به طور دوره ای، بهبود قابلیت اطمینان و دسترس پذیری، افزایش راندمان، افزایش تولید برق از دیگر مزایای به کارگیری هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق است.

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی تجهیزات دوار مکانیکی پژوهشگاه نیرو با تأکید بر این که تجربیات این پروژه می تواند به عنوان قطب نمای بکارگیری هوش مصنوعی در صنعت تولید برق به کارگرفته شود، اشاره کرد: می توان تجربیات کسب شده در اولین پروژه تعریف شده موفق در این زمینه را به دیگر توربین های گازی و سایر تجهیزات مهم بسط و گسترش داده و از مزایای بکارگیری هوش مصنوعی در این زمینه بهره مند شد.




منبع:

1403/05/24
14:02:03
0.0 / 5
256
تگهای خبر: بهبود , سیستم , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری