توسعه قدرتمندترین سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی در کشور

توسعه قدرتمندترین سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی در کشور

به گزارش سرگرمی کامپیوتری، گروهی از متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند قدرتمندترین و جامع ترین سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی را توسعه دهند و به قول آنها با این اقدام زیست بوم هوش مصنوعی کشور مجهز به یک سنجه دقیق و یکپارچه برای ارزیابی مدلهای زبانی بزرگ به زبان فارسی(LLM) شد.


به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، دکتر سعیده ممتازی؛ عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر و سرپرست لابراتوار پردازش زبان طبیعی، اظهار داشت: در یک نمونه همکاری موفق میان صنعت و دانشگاه، متخصصان مرکز تحقیقات هوش مصنوعی یکی از شرکتهای دانش بنیان و لابراتوار پردازش زبان طبیعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر جامع ‎ترین و قدرتمندترین سیستم ارزیابی مدلهای زبانی بزرگ به زبان فارسی (Open Persian LLM Leaderboard) را توسعه دادند.
وی ادامه داد: با توسعه این سیستم قدرتمند ارزیابی مدلهای زبانی فارسی، زیست بوم هوش مصنوعی کشور از این پس به سنجه ای دقیق و یکپارچه برای ارزیابی LLMهای فارسی مجهز خواهند شد.
ممتازی ضمن اشاره به خصوصیت های این سیستم ارزیابی مدلهای زبانی فارسی، اظهار نمود: این سیستم ارزیابی شامل بیشتر از ۴۰ هزار نمونه است که بخشی از آنها از چندین بنچ مارک معتبر جهانی به فارسی برگردانده شده و قسمتی دیگر در داخل کشور از پایه تهیه و برچسب زنی شده اند.
این عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: دادگان ارزیابی برای این سیستم درحال افزایش و بروزرسانی است تا ضریب دقت در ارزیابی ها بهبود یابد.
به نقل از ایشان، مدل عرضه شده در این پروژه، در کنار برترین بنچ مارک های جهانی قرار می گیرد، ضمن این که بخشی از دادگان این سیستم ارزیابی (بنچ مارک) الان به شکل متن باز در دسترس عموم قرار گرفته است.
متخصصان برای ارزیابی مدل زبانی خود و دیگران می توانند روی این لینک کلیک کنند.




منبع:

1403/09/04
12:49:05
0.0 / 5
5
تگهای خبر: بهبود , سیستم , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری