ظهور بیت كوین های تقلبی با قیمت كمتر
سرگرمی كامپیوتری: مجرمان سایبری با ترفند فروش ارز با قیمت كمتر در بستر فضای مجازی، با شگرد فیشینگ اطلاعات بانكی افراد را سرقت و به برداشت غیرمجاز اقدام می كنند و یا بیت كوین و ارزهای دیجیتال آنها را به سرقت می برند.
به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، تبلیغ فروش ارز کمتر از قیمت بازار در کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی نه از طرف صرافی ها بلکه از طرف مجرمان سایبری باهدف سو استفاده از شهروندان است. پلیس فتا هشدار می دهد که این روزها در فضای مجازی و به خصوص کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی شاهد تبلیغ فروش ارز با قیمت کمتر هستیم و مجرمان سایبری در این ترفند، با تبلیغ ارز به قیمت کمتر از بازار به دنبال کلاه برداری از شهروندان هستند. احتمال گرفتار شدن در دام فیشینگ، یکی از موارد مجرمانه در معاملات ارزی در بستر فضای مجازی است.
مجرمان سایبری با تبلیغات فراوان ارز ارزان در کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی شهروندان را ترغیب به واریز بیعانه یا وجه برای خرید ارز می کنند و بعد از دریافت بیعانه یا وجه، دیگر پاسخگوی مشتری نخواهند بود. در این شرایط همین طور احتمال فروش ارزهای تقلبی دور از انتظار نیست و تنها در این خرید سرمایه شهروندان به سرقت رفته، بلکه به همراه داشتن این ارزهای تقلبی خصوصاً در کشور دیگر می تواند برای آنها دردسرآفرین باشد.
مجرمان سایبری با تبلیغ در کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی، کارمزد دریافتی خودرا بسیار پایین تر از دیگر صرافیهای مجاز اعلام می کنند که موجب می شود افرادی که نیاز مبرم به حواله کردن مبالغی به صورت ارزی به کشورهای همسایه دارند، به آنها مراجعه نموده و وجوه هنگفتی را به آنها بدهند تا درزمانی معین به دست فردی در خارج از کشور برسد. این در شرایطی است که بگفته پلیس فتا، برمبنای دستورالعمل بانک مرکزی هرگونه خریدوفروش ارز در فضای مجازی حتی برای صرافیهای مجاز ممنوع می باشد. البته اسامی صرافی هایی که با مجوز معتبر در حال فعالیت هستند در سایت بانک مرکزی وجود دارد که افراد می توانند خریدوفروش ارز را در این صرافی ها انجام دهند.
افزایش قیمت بیت کوین، بازار کلاهبرداری را گرم کرده است
در این راستا ابوالفضل عبدالهی -کارشناس فناوری اطلاعات- در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: این روزها بیشتر مردم با بازارهای مالی همچون بازار بورس، بورس کالا و ارزهای دیجیتال آشنا هستند. از طرفی ارزهای دیجیتال با عنایت به ماهیتی که دارند و از آنجایی که برخی ارزها تحت کنترل دولت ها نیست و بیشتر ارزها هم در کنترل دولت های خارجی هستند که در ایران هیچگونه نظارتی بر آنها وجود ندارد، احتمال کلاهبرداری بیشتری را فراهم می کنند. این روزها که قیمت بیت کوین هم افزایش یافته، بازار را برای کلاهبرداری گرمتر کرده است.
وی با اشاره به اینکه هجوم مردم به یک کالا و خدمت، منجر به بالا رفتن قیمت و کلاهبرداری می شود، اظهار داشت: کلاهبرداران در شبکه های اجتماعی و کانال ها اعلام می کنند که بیت کوین شما را با قیمت بالاتری خریداری می کنند و یا با قیمت پایین تر می فروشند؛ در هر دو حالت احتمال کلاهبرداری به شدت زیاد است. خیلی از افراد، فریب این کلاهبرداری ها را می خورند و پول را انتقال می دهند، اما ارزی دریافت نمی کنند و کلاهبردار هم این پول را با روش های مختلف از سیستم مالی کشور خارج می کند.
این کارشناس فناوری اطلاعات افزود: همین طور ممکنست شما بیت کوین خودرا به قیمت بالاتری به آنها فروخته، اما پولی به شما پرداخت نکنند و یا در بدبینانه ترین حالت، پولی که انتقال می دهند، پولی باشد که در سیستم مالی کشور مشکل دارد، بعنوان مثال کلاهبرداران به حساب شخص ثالثی دسترسی پیدا کرده و پول را از آن حساب به حساب شما واریز نمایند که درآن صورت هم بیت کوین خودرا از دست می دهید و هم گرفتار پول کلاهبرداری شده از حساب دیگر می شوید.
عبدالهی همین طور تصریح کرد: بدین سبب سفارش می شود کاربران در مواجهه با تبلیغات صفحات اجتماعی و صرافی هایی که هزینه هایی پایین تر از هزینه های موجود در سایت های معتبر ارائه می کنند، فریب این قیمت های پایین را نخورند و همین طور هنگام پروسه خرید و فروش هم، موارد احتیاطی لازم را رعایت نمایند تا متضرر نشوند.
منبع: pcfun.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب